Rellotge de sol de can Pongem
La Palma de Cervelló

Camí de Can Pongem, s/n
    Al nord est del nucli antic de la Palma de Cervelló.

Xavier Esteve Gràcia

Rellotge de sol vertical pintat de color ocre sobre preparació de calç aplicada a la façana. Està representat en un marc rectangular, amb els angles superiors rebaixats en forma corba. Aquest està coronat per sengles garlandes a banda i banda, al centre de les quals hi ha un conjunt de format per un oval horitzontal amb la inscripció "1750" esgrafiada dins, amb dos cercles més petits a banda i banda. Per sobre està rematat per un àngel, representat per la cara i les ales d'aquest. Sota del marc, dins d'un altre oval amb decoració geomètrica a banda i banda, hi trobem la inscripció "1928". A la part de dins del marc hi trobem esgrafiades les línies horàries de les hores i les mitges hores, així com la numeració romana de les 6 a les 4. El gnòmon està encerclat per una sèrie de cercles concèntrics entre els que hi ha esgrafiat "Sol Justitiae luceat domui".

Sembla haver estat restaurat no fa massa anys.