Rellotge de sol de Can Marquès
Vilassar de Dalt

Can Marquès

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Estructural
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol del tipus vertical declinant, amb orientació Sud - Est, realitzat al frontó de la façana principal de la casa de Can Marquès, a la dreta de la riera d'en Salvet. Es tracta d'un rellotge ornamental, i policromat: en negre per a l'any de realització; en blanc per al fons del quadrant i en gris per les diferents sanefes, línies horàries i les hores. És de superfície rectangular, amb dues sanefes lineals, que l'emmarquen. La més gruixuda d'elles, fa entre tres a quatre centímetres aproximadament.
    A l'interior, de color gris s'ha pintat de manera molt esquemàtica mig sol amb els raigs simètrics, d'onze puntes. Al centre, de color negre en xifres àrabs, l'any d'execució del rellotge, “1998”.
    El gnòmon o estilet és una vareta de ferro de secció circular, collat a la paret i del qual surten les línies horàries, representades en cicles de 24 hores. La línia o meridià que marca les dotze del migdia és perpendicular. A la seva esquerra comença a les cinc del matí. A la dreta, fins a les tres de la tarda. No inclou les línies diürnes ni cap altre mena d'ornamentació. Les hores estan representades amb xifres romanes.

Aquest rellotge consta a l'Inventari dels Rellotges de Sol dels Països Catalans, amb el número de referència 2.704. Hi ha una fotografia realitzada el 28 de maig de l'any 2006 per Ignasi vilà.