Rellotge de sol de Cal Marfà
Monistrol de Calders

Carrer Fèlix Estrada Saladich, 13.
    a la façana principal.

Sara Simon Vilardaga

Rellotge de sol de vareta fet en base a pintura negre sobre el mateix arrebossat de la façana principal de l'edifici, és del tipus vertical declinant amb orientació sud-est. Les línies horaries són de 5 a 3, amb línies més curtes per a les mitges hores i encara més curts pels quarts; els nombres són en xifres aràbigues. El dibuix del rellotge pren forma similar a un escut dins un rectangle, a cada angle interior del rectangle hi ha una hexafòlia. A la part superior i sota una petita creu hi ha la data "1892" inscrita.

Cal Marfà consta a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya amb el número 16776. El número de referència de l'inventari de rellotges de sol dels Països Catalans de la Soceitat Catalana de Gnomònica és el 5105.

Antigament, la casa de Cal Marfà era coneguda amb el nom de Cal Ferrer degut a que entre els segles XVII i XVIII, la família Puigmartí que hi residia es dedicaven a ferrers.