Rectoria de Sant Martí
Montseny

Km. 18 de la ctra BV-5301

XVI-XVIII
    Es troba en estat ruïnós.
    Bisbat de Barcelona. C. del Bisbe, 5 08002 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

La rectoria de Sant Martí està situada a pocs metres a ponent de la capella. És un edifici de planta rectangular que es troba en estat ruïnós, havent perdut la coberta i els forjats. Originalment tenia dues crugies i era de planta baixa i pis amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal amb llinda de fusta i brancals de pedra, sobre el qual hi ha un finestral de pedra que és l'únic de la façana principal. Al costat del portal hi sobresurt un cos de poca alçada que es correspon amb l'antic forn de pa. A la part posterior hi ha un cos adossat que sembla correspondre's amb una pallissa i cort. El tractament exterior és la pedra vista, ja que ha perdut l'arrebossat de morter de calç original. L'interior és ple de vegetació.