Rectoria
Palafolls

XVI
    Trobem petites fissures, esquerdes i pèrdues d'arrebossat.
    Bisbat de Girona
    Àlvar Sáez Puig

La Rectoria és un edifici de planta baixa i primer pis. Té el sostre realitzat en teules, a dues aigües.

Presenta porta d'entrada en la part occidental de la façana, de traça rectangular. Té tres finestres en el primer pis de traça rectangular. La façana principal es troba mirant l'absis de l'església de Sant Genís. Té en la banda esquerra un porxo cobert i tancat amb porta.

L'arrebossat de l'edifici està pintat d'un blanc trencat. Interiorment en destaca un pas subterrani.

La façana està orientada a ponent, cap a l'església. En aquests moments fa funció d'habitatge.

Segons Salicrú (2016) hi ha un llarg llistat de preveres i rectors de l'església de Sant Genís.

Al padró del 1866 hi visqué l'ecònom Miquel Misser Alcolea, fill de Canet, amb els seus pares i una neboda, el vicari, l'Iscle Vidal Esglésies, fill de Llagostera, i dues minyones.

El 1880 hi visqueren, el rector, l'Antoni Comas Turró, de Malgrat, el vicari, el Ramon Mir, de Joanetes i dues minyones.

Al padró del 1911 constava el Pere Vila Vilardell, vivint amb el seu germà i una minyona. L'any 1921 seguia vivint el rector Pere Vila, amb un vicari, el Miquel Serra.

- SALICRÚ SISCART, Xavier (2016). Cases amb eixida i hort. Palafolls. Edicions del Roig.