Rajoleria
Campins

Al sud de la bassa de reserva municipal
    Cal seguir un sender que comença sota la plaça de la Vila fins a la riera i seguir en direcció nord

BCIL. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Rajoleria construïda sobre un marge en una zona de bosc. A la part frontal presenta dues boques d'arc rebaixat de pedra, que es tanquen parcialment amb un mur de maó, dins els quals hi ha la fogaina, excavada sobre el terreny natural. A la part posterior, sobre el marge, hi ha la cambra de cocció, de planta rectangular. A l'interior s'hi depositen sediments, pel que no se'n pot determinar la fondària. La part frontal és feta de pedra irregular lligada amb argamassa, on es poden veure els forats d'un embigat, i l'olla del forn és de maó. El marge on es troba inserida la rajoleria queda parcialment sostingut per murs de pedra seca.

Es trobava dins la propietat de Can Pons, pel que la gent comenta que va servir per ampliar la casa durant el segle XVIII. En un testimoni gràfic dels volts de 1930 s'observa la rajoleria en ús.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Campins (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.