Puigdèsser / Puigdassé / Puigdessés
Santa Margarida i els Monjos

Barri de Puigdesser, terrenys de la fàbrica AGMA SA.
    Barriada de Puigdesser, terrenys de la fàbrica AGMA i el turó adjacent. A 200m a l'est del Foix.

VII - I aC
    Regular
    No es pot determinar clarament per manca d'una excavació arqueològica però és possible que estigui afectat per les tasques agrícoles.
    si, CC.AA
    Ref. cad.: 37601CF8787S
    Tríade scp

Terrenys actualment urbanitzats per l'empresa Agma SA. També comprèn el turó que es situa al costat. No es distingeixen restes en superfície.

La instal·lació de la fàbrica podria haver destruït un poblat o zona de magatzem, però encara hi hauria la possibilitat de trobar restes mitjançant un estudi arqueològic.

Al 1967 Pere Giró fa referència de la localització del que ell anomena poblat ibèric, on es localitzaren molins de pedra i ceràmica, durant la construcció de la fàbrica esmentada. Els materials se'ls va endur el gerent de la fàbrica (Blas Albareda) al seu xalet de Sant Vicenç de Calders. Actualment els materials estan perduts. Als arxius de Pere Giró han aparegut tres fotografies d'una punta de fletxa de bronze, que va ésser robada i que havia aparegut a Puigdessés.

ESTRADA, J.: (1969) 'Vias y poblados romanos en el área metropolitana de Barcelona.' Ed. Comissió d'Urbanisme de Barcelona B65, Barcelona. P.66. GIRÓ, P.: (1967) 'Quaderns de camp.' Vol.8, 1964-1969. (inèdit). SOLÉ CARALT, J.: (1948) 'Bisbal històrica. Resumen histórico del Penedés. 2ª ed. P.108. RIBÉ, G.; CEBRIÀ, A. i SENABRE, M.R. (1990): 'Carta Arqueològica de l'Alt Penedès.' Vilafranca del Penedès.