Puig de la Grau
Súria

Al quadrant SO del puig
    A mitja vessant d'un petit turó sobre el Cardener

Edats dels Metalls
    Regular
    Sembla haver estat afectat per treballs antics de vinya a la part inferior, i a la part superior per arrels d'arbres.
    CCAA 12315
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

A les planes situades sobre un balç obert pel Cardener entre cal Trist i cal Jover, es troba una petita elevació, al costat de la Grau. Al vessant SO de la part superior d'aquesta elevació es troben en superfície fragments de ceràmica feta a mà, de factura grollera. Hi ha fragments llisos i algun amb decoració d'allisats i pentinats. També sembla apreciar-se decoració incisa i un cordó. Destaca, així mateix, la troballa de fragments de fang cuit amb empremtes d'haver contingut elements vegetals, com canyes o branques, els quals podrien correspondre a restes constructius.

Descobert per J.M. Huélamo i J.M. Solias, quan el Sr. Jaume Sivila els va portar a veure una base de ciment que hi havia al cim. Segons informació oral del Sr. Albert Fàbrega, aquesta correspon a la peanya d'una gran creu de fusta que es destruí durant la guerra. L'informador diu que l'any 1925 ja era molt vella i que una mica més avall, en el vessant, s'hi feia el foc per Sant Isidre.