Pudades
Sant Mateu de Bages

Des del camí de Coaner poc abans d'arribar al nucli trencall dolent cap a est, sud i oest

XVI-XIX
    En ruïna
    Catàleg de masies (núm. 161)
    Jordi Piñero Subirana

Mas de petites dimensions, en estat de ruïna, emplaçat prop d'un meandre de la riera de Coaner, en un altiplà sobre el mateix nucli de Coaner. Se'n conserven parcialment els murs perimetrals i ha perdut la coberta. És una edificació de planta més o menys quadrada, que constava de planta baixa més un pis. La façana principal, encara a migdia, s'ha esfondrat parcialment al punt on hi havia el portal. La resta de murs es conserven en males condicions, enmig d'enderrocs, i pràcticament no s'hi veuen obertures. A llevant hi ha un cos adossat que podria correspondre a un forn de pa. Interiorment la casa estava dividida en dues estances mitjançant un mur interior que té una porta amb llinda de fusta. Podria ser que aquesta fos l'antiga façana. Es conserven dos coberts aïllats, uns metres al nord i a ponent.

Aquest mas ja apareix documentat a mitjan segle XVI, quan era propietat, juntament amb molts altres, del mas Solernou. Des d'aleshores no sembla haver crescut gaire, fet que indicaria que es tractava d'un mas molt modest.

COMAS ARS, Bernat (2010-2015). "Retalls de Coaner (part 1)", web Amics de Coaner (http://www.amicsdecoaner.org)