Projector cinematogràfic de l'Aliança Palmarenca
La Palma de Cervelló

C. St. Josep, s/n
    Exposada en una vitrina de la façana de l'Aliança Palmarenca.

Aliança Palmarenca
    Xavier Esteve Gràcia

Projector cinematogràfic exposat en una vitrina de la façana de l'Aliança Palmarenca. Es tracta d'un aparell la marca "Orpheo Sincronico Sociedad Anonima" (OSSA), model VI-C, equipat amb una llanterna d'alta intensitat Ossa 60-A. Es tracta d'un dispositiu opto-mecànic emprat per mostrar pel·lícules projectades en una pantalla. La majoria dels components òptics i mecànics, excepte els concernents a la il·luminació i el so, estan també presents en aquest aparell. Pesa uns 400 kg.

La màquina projecta, a intervals regulars de poques centèsimes de segon, un feix de llum sobre els fotogrames d'una pel·lícula, aquest feix de llum ve augmentat i invertit per una lent que enfoca la imatge resultant sobre una pantalla.

Aquest projector cinematogràfic va ser adquirit de segona mà per l'Aliança Palmarenca a mitjans de la dècada de 1960. Va estar en ús fins l'any 1992.