L'Aliança Palmarenca
La Palma de Cervelló

  Baix Llobregat
  C. Sant Josep, s/n
  100

  Coordenades:

  41.41342
  1.96557
  413548
  4585169
  Número de fitxa
  08905 - 46
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1924
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Privada
  L'Aliança Palmarenca
  Autoria de la fitxa
  Xavier Esteve Gràcia

  Conjunt de dos edificis adossats, de planta rectangular, amb façanes continues però nio en el mateix plànol. La coberta a doble vessant en la seva major part d'uralita, amb els careners perpendiculars a la façana principal. La composició de les seves façanes és de composició senzilla i simètrica. l'edifici de ponent, el teatre, compta amb dues portalades d'accés allindades, entre les quals hi ha un cos que sobresurt de l'edifici des de terra ala cornisa de forma rectangular on s'obre un finestral i un espai vitrina on actualment s'exposa la cartellera i, a dalt, un antic projector cinematogràfic. La part superior de l'edifici és un pinyó. En aquest espai triangular s'hi ha escrit "Teatre".
  l'edifici de llevant, el bar i local social, és molt similar al descrit anteriorment, si bé aquest presenta un únic portal d'accés amb dues finestres a banda i banda, sense vitrina. En aquest cas, al "timpà" s'hi llegeix "Cafè-bar Aliança Palmarenca". Al costat d'aquest edifici hi ha una terrassa que comunica amb aquest per una porta i dues finestres.
  La part de darrera dels edificis són de mamposteria amb pedra de gres no arrebossada.

  Edificis construïts com a seu de l'Aliança Palmarenca, que ha estat mantingut i remodelat gràcies a la col·laboració dels socis de l'entitat.
  Des de 1952 s'hi representen els Pastorets, així com altres obres de teatre, projeccions, balls, etc.
  Una placa commemorativa col·locada a la façana recorda la visita del President de la Generalitat, el Molt Honorable Josep Tarradellas i Joan, el 15 de gener de 1978.

  FISAS i ALEMANY, Esteve (1999) Societat Aliança Palmarenca: noces de platí : 1924-1999. La Palma de Cervelló: Aliança Palmarenca.