Premsa de can Batlle
Vallirana

Carrer del Molí, 2-4
    Dins de la Masia-molí de can Batlle

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Premsa de gàbia situada dins de la Masia-molí de can Batlle, a l'antic espai destinat a premsar el raïm. Es tracta d'una premsa bastida en fusta i ferro, amb la cassola de pedra. Compta amb una gàbia rematada amb un gran barret de fusta. El cargol és de ferro i travessa el banc superior de fusta, que alhora està sostingut per dos braços laterals anclats a terra. De la part inferior del cargol en surt la barra, utilitzada per fer palanca i així anar premsant la brisa que es posava dins de la gàbia. Al costat de la premsa hi ha un antic cup de planta circular i alguns dels estris utilitzats en l'elaboració del vi (una bóta i un cossi per portar la matèria prima).

La premsa està instal·lada dins de l'espai destinat a premsar raïm de la masia, que fou bastit a finals del segle XVIII. Posteriorment, aquest antic celler es va convertir en una cuina amb forn de pa i llar de foc (de fet, la premsa està instal·lada damunt del forn). Fou cedida el 23 d'abril de 2005 per la sra. Marina Borràs Raventós, en record dels seus pares en Manel i la Sisqueta de cal Felip.