Pou - Rentador de la Fortesa
Sant Pere Sallavinera

El camp. Sud del nucli de la Fortesa
    Darrera Cal Fuster

Enderrocat
    Núria Cabañas

El pou - rentador de la Fortesa es tracta d'una construcció formada per un pou d'aigua, un safareig per rentar-hi la roba i dues piques. Aquest espai estava delimitat i separat de la zona d'hort per un mur a la banda de tramuntana i un alter mur a la banda de ponent, on s'hi documenta la porta d'accés.
    A l'interior d'aquest recinte es conserva un safareig de planta rectangular de 6 metres de longitud per 2,5 m d'amplada construït amb pedres irregulars i morter amb la part superior amb pedres rectangulars ben escairades amb quatre pedres per rentar situades a la paret nord. Adossat a la paret oest del safareig hi ha una pica construida amb una sola pica i al costat un pou d'aigua de planta quadrada construït amb maons amb un arc de mig punt a la part inferior de la paret sud. Adossada a la paret de migjorn del safareig s'hi documenta una segona pica de pedra.