Oratori dels Seguers
Sant Pere Sallavinera

Camí de la Llavinera. Al nord-est de la Fortesa
    A la bifurcació entre el camí de la Llavinera i la BV-3011. Davant de Cal Marlet

Núria Cabañas

Oratori o capella situada a l'encreuament de camins que porta a la finca dels Seguers. Es tracta d'una construcció de secció quadrada feta a base de carreus de pedra ben escairats. Tant la base com la capelleta estan separats del pilar per una filada de maons. La capella és en forma de caseta amb la coberta a dues aigües de teula àrab. A l'interior hi ha la Verge de Montserrat protegida per una porta de vidre i reixa metàl·lica. Al pilar hi ha una placa on s'explica que la van fer construir els fills pels esposos Sagués - Mestres en motiu de les noces d'argent l'any 1974.

Aquestes construccions de caràcter religiós i popular podien tenir un patrocini públic o privat. Les motivacions constructives d'aquests elements eren d'índole religiosa i cultural, ja que s'erigien per tal de presidir la vida dels cristians i convidar-los a l'oració.