Pont de la línia Manresa-Lleida
Sant Pere Sallavinera

Carretera N-141b, entre el km 0 i el Km 27. Oest del nucli de Sant Pere Sallavinera

Administración General del Estado
    Núria Cabañas

Pont de la via de la línia Manresa - Lleida. Consta d'un arc de mig punt realitzat amb pedres ben escairades. El parament interior de la volta és de pedra lligada amb morter. Els estreps estan construïts amb pedra petita col·locada amb filades regulars i lligades amb morter. L'arc està coronat per dues línies de pedres regulars amb l'espai d'entremig reblert mitjançant pedres planes; coronament utilitzat a mode de barana.

L'estació de Seguers - Sant Pere Sallavinera va entrar en servei el 30 de maig de 1860, quan va entrar en servei el tram de Manresa a Lleida. L'any 1878 va passar a formar part de la Compañía de los Caminos de Hierro del Norte i l'any 1941 de Renfe. L'any 1980 s'electrifica la línia Manresa - Lleida i el 2005 l'estació va passar a formar part d'Adif.