Pou de Puigseslloses
Folgueroles

Camí de Sant Jordi, km. 1,9
    Emplaçament
    A la banda nord-oest del terme municipal, sota el serrat i la masia de Puigseslloses, al marge del camí

41.94924
    2.29961
    441949
    4644378
    08083 - 267
    Una part de l'estructura està enrunada
    Adriana Geladó Prat

Pou aïllat situat al marge de ponent del camí, a l’extrem d’un dels camps de conreu de la zona. Es tracta d’una estructura de planta circular, amb la coberta plana de maons que presenta un revestiment arrebossat. Està bastida amb pedra de diverses mides sense treballar, lligada amb morter de calç i amb el parament arrebossat. Presenta una obertura rectangular de grans dimensions que dona accés a l’interior. Té els brancals bastits amb maons, amb dues repises de pedra a banda i banda per recolzar-hi els recipients. Compta amb una llinda formada amb una biga de fusta i està tancada amb una portella de fusta amb les frontisses i el pasador de ferro. La cara posterior presenta una finestra esbiaixada amb els brancals bastits amb maons, i una llinda formada amb una llosa de pedra plana. En l’actualitat, el pou està força malmès i presenta la banda de ponent completament enrunada.

Antigament, els estandants del mas Palou anaven a buscar l’aigua de boca en aquest pou.