Pou de Can Miret de les Torres
Sant Pere de Ribes

Masia de Can Miret de les Torres

Josep Font i Gumà
    BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Pou situat al pati frontal de la masia de Can Miret de les Torres. És una estructura de planta quadrangular feta amb maó vist. La part frontal presenta una obertura d'arc mixtilini amb llinda de pedra amb incisió conopial i ampit motllurat de marbre. A cada costat de l'obertura hi ha una adossada una pica circular de marbre. Les cares laterals i posterior presenten un fris horitzontal de rajola ceràmica vidriada. També la part superior de l'estructura està acabada amb una franja de rajola decorativa, des d'on comença una imbricació ceràmica. L'estructura es cobreix amb teulada de pavelló de ceràmica vidriada, rematada per un capitell amb decoració vegetal i una interessant imatge tallada en pedra. Està construït sobre una base de pedra.

La casa de Can Miret de les Torres va ser construïda per Josep Font i Gumà a finals del segle XIX, per encàrrec del seu germà. En morir aquest, va passar a mans de l'arquitecte. Per aquest motiu, va ser coneguda com a Can Font i Gumà. Més endavant, va passar a mans de la família Miret.