Pou de Cal Minguet
Casserres

Clot de les barraques

Jordi Montlló Bolart

Pou amb caseta aixecada de planta quadrada (2'20 metres de costat) amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana de la portella, orientada al nord. Les parets són de pedra vista rejuntades amb morter, a excepció del tram de la portella que està arrebossat, producte d'una reforma.

Està situat en un marge d'una petita terrassa de conreu destinada a cereals que ja havia estat segada.

Forma part de la finca de Can Minguet que consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Minguet".
    Els pous són construccions verticals a partir d'un forat obert en superfície i que busquen l'aigua a la capa freàtica. Per fer un pou primer cal localitzar la beta subterrània, tasca que sovint fa un saurí. Un cop determinat el lloc es comença l'excavació amb una bastida circular de fusta, del diàmetre del pou, que s'anomena caixa, i que serveix per mantenir l'aplom i les mides del pou i per aguantar el pouaire mentre treballa. A mesura que la caixa baixa, es treu la terra i s'aixeca la paret amb maons per evitar que la sorra caigui dins del pou. Un cop s'arriba a la capa freàtica, el pouaire continua treballant per tal de donar suficient fondària i crear així una reserva d'aigua. Finalment acaben d'enfondir el pou amb una barrina de grans dimensions que permet extreure la sorra sota de l'aigua.