Portalada edifici plaça de l'església, 4 - carrer Olvan Alt, número 5.
Gironella

carrer Olvan Alt, número 5. Gironella

Barroc
    Regular
    algunes parts del portal, bàsicament un muntant i la part superior de les dovelles de l'arc tenen un revestiment de ciment pòrtland.
    Estructural
    7643502DG0574S0001UX
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d'una gran portalada de l'edifici plaça de l'església número 4, però que es localitza en la façana posterior, la qual afronta al carrer Olvan Alt. És un portal adovellat definint un arc més o menys de mig punt, una mica sobrealçat, està format per dotze grans dovelles i la clau, de pedra ben tallada i polida; en la dovella de la clau hi ha la data 1649 gravada. Els brancals només és visible en el muntant esquerre, on hia ha alguns carreus tot i que no són molt regulars; l'altre muntant està cobert per un arrebossat de ciment.

La portalada forma part d'un edifici entre mitgeres que disposa de dues façanes, l'una afronta al carrer plaça de l'església i l'altra al carrer Olvan Alt. La portalada es localitza en el carrer Olvan Alt, per bé, que la referència cadastral de la finca es relaciona amb l'adreça de la façana que afronta al carrer de l'església, concretament el número 4.

La finca on està situada el portal és en un carrer que forma part de la trama urbana baix medieval, trobant-se dins el recinte emmurallat.