Llinda edifici c. del Roser, 22
Gironella

C/ del Roser, 22 Gironella

Estructural
    Sara Simon Vilardaga

Llinda plana monolítica de pedra ben tallada, picada i polida. Al centre de la llinda hi ha una cartel·la dins la qual hi ha inscrita la data 1841.

La llinda forma part d'un de les portes d'accés a l'interior de la casa, és una obertura de línies rectes, amb la llinda plana i els brancals de carreus de pedra també d'acabat ben tallat i polit. A la mateixa façana de la casa hi ha una altra obertura de llinda adovellada formant un arc rebaixat.

Aquesta llinda forma part de les darreres cases del carrer del Roser per l'extrem de llevant, on dóna a la riera d'Olvan. El carrer del Roser forma part de la trama urbana de la vila emmurallada baix medieval; de fet, els edificis que afronten pel costat sud del carrer i per la riera d'Olvan per la part posterior de les façanes, limiten amb el que va ser el recinte emmurallat, el qual sembla que seguia la mateixa traça del carrer del Roser per la part sud. Les cases situades en aquest emplaçament podrien conservar restes de la muralla. Pel que fa a la llinda, es tracta d'una peça del segle XIX tal i com indica la data que hi ha gravada, és provable que la data indica la cronologia d'alguna reforma realitzada a la casa, la qual pot ser de cronologia molt anterior, o almenys pot conservar restes d'època anterior.