Portalada d'accés a Can Jalpí
Arenys de Munt

Historicista
    August Borràs
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Ajuntament d'Arenys de Munt (Rambla Francesc Macià, 59).
    Jordi Montlló Bolart

Antiga portalada d'accés a la finca de Can Jalpí, d'estructura rectangular amb un arc central i dues torres adosades al cos central. Construcció de maons amb revestiment simulant carreus a les torres i allisat en el cos central.

L'aspecte actual és fruit d'una transformació de 1900 feta per August Borràs i Jalpí. Els Jalpí eren originaris de Tordera, i varen entrar de propietaris l'any 1644 pel casament de Josep Jalpí i Subirós amb la pubilla Mª Àngela Trias i Sala.
    Ha estat protagonista del rodatge d'alguna pel·lícula.

VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Jalpí (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.