Portal i finestra de la Casa de Martí Vila
Centelles

A l'interior nucli urbà

Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Portal de 2 metres d'amplada x 2,3 m d'alçada amb 5 dovelles laterals a banda i banda disposades de forma desigual i 6 dovelles a la part superior en una de les quals hi ha l'inscripció "Martí Vila i Pla i Anton son fill" Al costat hi ha una finestra amb una gran llinda datada el 1786. La resta de l'edifici no presenta cap particularitat i està arrebossat.

Contrasta amb el nucli antic de un gust siscentista benestant, les ampliacions fetes en el segle XVIII de major austeritat i pobresa.
    Dita casa seria un exemple si bé potser la simplicitat és potser l'element més notable junt al seu perfecte estat de conservació.

- Fitxa de Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic de Centelles. Servei d'Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.