Camp del Nasi
Centelles

Carrer Puigsagordi, 22
    A l'interior nucli urbà

II-I aC.
    Dolent
    Convindria ampliar la zona arqueològica ja que sembla que es podria estendre a l'altra banda del torrent de la Cira on hi ha localitzats també enterraments.
    C.C.A.A. Núm. 2
    5283001DG3258S0001OA
    Jordi Petit Gil

Conjunt de 5 sitges d'enterraments d'època romana. La sitja 1 fa 1,50 de fondària x 1,10 de diàmetre i 0,40 d'obertura superior, no s'hi van trobar materials. La 2 i 3 fan 1'80x0,60 i 1,75x0,50 metres i s'hi trobà diversos ossos. La 4 fa 2,50x0,55 metres i tenia cendra i ossos, un vas de pasta gris fina, amb desgreixant de mica, fet a torn i fons pla, sense decoració i també aparegué un clau de ferro. La 5 feia 2,40 metres i tenia la boca destruïda, al seu interior es van trobar restes ceràmiques romanes (segons Bosch Gimpera), posteriorment, D. Moles indica que aquella ceràmica podria ser ibèrica.

Hi ha una part de la zona afectada que es privada i altre que es pública ja que els senyors Aranyons (propietaris de tots els terrenys) li van cedir part de la parcel·la a l'Ajuntament de Centelles. Amb els anys a la part del darrera de les cases del carrer Marquès de Peñaplata s'han documentat fins a 7 enterraments. Aquestes troballes han estat fortuïtes i localitzades pels veïns als seus patis al llarg de molts anys.

Josep Sala i Moles de Vic va realitzar una excavació arqueològica en aquella zona l'any 1913.

- BOSCH GIMPERA, Pere (1914). Enterraments a Centelles. AIEC núm. 5 pàg. 862.
    - A.A.D.D. (1920). Butlletí de la secció d'exploradors "Colla Gurb". Biblioteca Episcopal de Vic. Vol I. Pàg. 34.

- Moles Font, MªD. "La comarca d'Osona" Problemática de su iberización y proceso de romanización a través de su carta arqueológica. (Tesi de Llicenciatura, inèdita) UB, 1975.
    - Fitxa de Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic de Centelles. Servei d'Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.