Porta d’accés a la casa-hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu dels Tossals
Capolat

Santuari de la Mare de Déu dels Tossals

La porta es troba al terra envoltada de vegetació.
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Porta d’accés a la casa-hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu dels Tossals amb una llinda formada per un bloc monolític prismàtic amb l'angle inferior extern bisellat. A la part frontal s’observa la inscripció parcial 1 ( ) JH (S ) ( ) 7.

Actualment es conserva part dels muntants de la porta, els quals estan fets amb pedra sorrenca picada disposats en cadena per lligar les cares internes i externes del mur, i una doella esbiaixada. També conserva el marxapeu de pedra.

La casa-hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu dels Tossals es va construir entre els segles XVII i XVIII, adossada al mur nord de l’església i a un nivell superior que aquesta.

CASCANTE, P.: "Memòria de la primera campanya d'intervenció arqueològica portada a terme al santuari de nostra senyora dels Tossals (Capolat - Berguedà). Societat d'Arqueologia del Berguedà SAB (21 juny-11 agost 2006). Nº 7871/(3 vols.)

CASCANTE, P.: "Memòria de la segona campanya d'intervenció arqueològica portada a terme al santuari de nostra senyora dels Tossals (Capolat - Berguedà). Societat d'Arqueologia del Berguedà SAB" Nº 8146 (3 vols.)

CASCANTE, P.: "Informe de la segona campanya d'intervenció arqueològica portada a terme al santuari de nostra senyora dels Tossals (Capolat - Berguedà). Societat d'Arqueologia del Berguedà SAB (15 juliol-31 agost 2007).