Pont riera de Talamanca
Talamanca

Carretera BV1221Terrassa-Navarcles km 30,5, 08279 Talamanca
    Carretera BV1221 Terrassa-Navarcles km 30,5, Talamanca

Diputació de Barcelona
    Quim Serdà Manau

Pont que creua la riera de Talamanca al seu pas pels plans de la Tatgera. És un pont de perfil superior recte i que consta de tres arcs que descansen damunt dos pilars que es recolzen directament damunt del terreny natural. Té una longitud aproximada d'uns 15m i està orientat en sentit Nord-Sud. L'aparell dels pilars -rectangulars- és molt regular, amb filades horitzontals de carreus treballats lligats amb ciment i un frontís perimetral a mitja alçada; mentre que els arcs, amb llum d'uns 4m, presenten rosca de carreus en plec de llibre pels costats exteriors.

La carretera Terrassa -Talamanca - Navarcles va ser construïda en diferents trams. En el 1900 es realitza el projecte de construcció del tram Terrassa- Talamanca-Navarcles com a camí veïnal i en el 1908 trobem finalitzada aquesta obra de Terrassa a Mura. La segona fase d'actuació de la xarxa viària seria la planificació del tram de Navarcles a Talamanca en el 1910. Finalment, en el 1918 trobem executada l'obra del camí veïnal entre Talamanca i Mura, la qual cosa dibuixa l'actual traçat de Terrassa-Talamanca-Navarcles. El pont de la riera de Talamanca, fàcilment és del 1910. Fou una obra en que hi van participar treballadors del poble.

TERESA, Navas ( 2007). Història de les carreteres del territori de Barcelona. Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis.