Pont dels Tres Arcs
Vallirana

Carretera N-340, km. 1231-1232 - El Lledoner
    A l'encreuament amb el camí que va al coll Verdaguer, abans del Mas Nou del Lledoner

Estructural
    Administració General de l'Estat (AGE)
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat format per tres grans arcs de mig punt, amb els brancals bastits en pedra i reforçats amb pilars semicirculars de formigó. De fet, els arcs també estan arrebossats amb formigó, tot i que en origen eren bastits en maons. En els estreps s'observen reforços atalussats bastits en pedra. El tauler està pavimentat, donat que és el propi ferm de la carretera, i delimitat amb baranes de ferro. La construcció està bastida amb carreuons de pedra disposats en filades i lligats amb ciment.

El pont va ser volat durant la retirada de les tropes republicanes l'any 1938. De fet es va donar l'ordre de fer volar tots els ponts de la carretera per dificultar el pas dels enemics i afavorir la retirada. La seva reconstrucció fou reclamada al Ministerio de Obras Públicas el dia 2 de juny de 1940, juntament amb la del pont del Lledoner.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 30, 219. Http://margesivinyes.blogspot.com.es/2011/09/el-pont-dels-tres-arcs-vallirana.html (Consulta: 19-05-2017). IPA (1978). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Vallirana. Barcelona: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya [inèdit]. OLLÉ, Francesc (2014). Episodis de guerra, entorn de pau. La Vallirana dels anys trenta. Vallirana: Nèctar editorial, p. 64, 107.