Pont del torrent Boter
Copons

  Anoia
  Carretera BV-1005, km. 1,1, 08289
  Emplaçament
  Al nord-oest del nucli urbà, sota el trencall de la carretera en direcció Viladases
  467m

  Coordenades:

  41.64272
  1.51104
  375999
  4611180
  Número de fitxa
  08071-135
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Obra civil
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Pont de traçat rectilini damunt del torrent Boter, situat al nord-oest del nucli urbà, sota la carretera que va a Veciana. Està format per dos petits arcs rebaixats adovellats, sostinguts per un pilar central bastit amb carreus de pedra desbastats. Els extrems d'aquest pilar són arrodonits i fan la funció de tallamars, concebuts per contenir les avingudes fortes de l'aigua. La resta de l'estructura està bastida en pedra lligada amb morter de calç. La part superior del pont està asfaltada i protegida per una barana baixa bastida en pedra i lligada amb abundant morter, amb els capponts oberts.

  És probable que el pont fos bastit durant les primeres dues dècades del segle XX, coincidint amb la construcció del pont del Mas Lloretó i del de Santa Maria de Veciana, ambdós pertanyents a aquest municipi i integrats a la mateixa via. Tot i això, el pont ha estat reformat.

  LACUESTA, Raquel et al. (2008). Ponts de la provincia de Barcelona. Comunicacions i paisatge. Barcelona: Diputació de Barcelona, p. 123.