Pont del Collet
Monistrol de Calders

a la carretera B-124 de Calders a Sant Llorenç Savall, en el pas per la riera de la Golarda.

Pública
    Generalitat de Catalunya,D.Territori i Sostenibilitat, Av. De Josep Tarradellas, 2,6,08029 Barcelona
    Sara Simon Vilardaga

Pont de la carretera B-124, de Calders a Sant Llorenç Savall, al seu pas per sobre la riera de la Golarda. La ubicació és prop del nucli mateix de Monistrol de Calders, a l'extrem sud del pont hi ha el trencall que condueix al poble entrant pel Serrat. Es tracta d'un pont de traçat recte, en conjunt bastit en carreus de pedra ben tallada i polida; té una longitud d'uns 56 metres i una amplada de 6 metres, compta amb 5 arcs rebaixats fets amb dovelles de pedra recolzats en pilars de secció ovalada amb tallamars. Els pilars, de més amplada a la base que a la part superior, s'uneixen als arcs amb una senzilla motllura lleugerament sobresortida a la zona de la imposta. La barana és d'obra i coronada amb lloses disposades planes. El pont compta amb una ampliació de la seva calçada, arran de millores fetes en el carretera.

També es anomenat pont de la Golarda.

La carretera de Calders a Sant Llorenç Savall consta que es va finalitzar el 1900, tot i així el projecte del pont és del 1903, de l'enginyer Tomàs Rivera, i es va acabar de construir el 1904.

-VVAA. (2008): Ponts de la província de Barcelona. Comunicacions i paisatge. Diputació de Barcelona, Barcelona.