Pont de Papalló
Rupit i Pruit

Carretera C-153, km. 35,1 - Pruit
    Damunt la riera de Papalló, en el límit de les províncies de Girona i Barcelona

Estructural
    Diputació de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat situat en el límit dels termes municipals de Rupit i Pruit i Susqueda, i de les províncies de Barcelona i Girona. Està format per un sol arc de mig punt bastit amb un encofrat de ciment, amb el basament embellit amb un aplacat disposat a mode de carreus de pedra picada. L'estructura està assentada damunt la llera de roca del torrent i compta amb petits contraforts adossats als extrems de l'obertura i bastits en pedra. El tauler està asfaltat i delimitat amb guardarrails metàl·lics.

Altres noms relacionats amb l'estructura: pont de Papelló, pont de Províncies. L'element està inclòs dins dels límits de l'Espai Natural Protegit del Collsacabra.

BOFILL ANGLADA, Montse (2014). “Rutes viscudes. Voltes per les fagedes i els boscos de bedolls”. Els Cingles de Collsacabra, any 34, núm. 71, p. 38-39.

PARÉS I GANYET, Quirze (1985). La despoblació rural i les masies del Collsacabra. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 384, 492.

ROVIRÓ I ALEMANY, Xavier (2014). El Camí Ral de Vic a Olot. Itineraris i històries. Col·lecció Popular Llegendes, 30. Sant Vicenç de Castellet: Farell Editors, p. 115.