Pont de la Lluca
Rupit i Pruit

Carretera C-153, km. 30,5 - Pruit
    Damunt del torrent de la Lluca, a pocs metres del desviament cap al nucli urbà de Pruit

Estructural
    Diputació de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat format per dos arcs rebaixats adovellats, amb els brancals bastits amb carreus de pedra de grans dimensions i assentat damunt la llera de roca dl torrent. L'intradós dels arcs està bastit amb maons i els pilars que els sostenen són de pedra sense treballar, disposada regularment. Tant els extrems com els basaments d'aquests pilars són embellits amb carreus de pedra, amb les impostes motllurades. La resta de l'estructura presenta el mateix tipus de pedra que els pilars i els extrems dels arcs compten amb petits contraforts bastits amb carreus. El tauler superior està asfaltat i delimitat amb guardarrails i baranes metàl·lics.

PARÉS I GANYET, Quirze (1985). La despoblació rural i les masies del Collsacabra. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 372, 492.