Pont de la Sala
Rupit i Pruit

Camí ral de Rupit a Cantonigròs - Rupit
    Emplaçament
    Dins la finca del mas de la Sala, a l'era d'en Guilla i al nord-oest de la masia, damunt la riera de Rupit

42.02792
    2.45872
    455192
    4653018
    08901 - 101
    XIV-XV
    Cobert d'abundant vegetació.
    Està regulat com a Àrea d'Expectativa Arqueològica pel Catàleg de béns a protegir de Rupit i Pruit.
    Estructural
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat que salva el desnivell de la riera de Rupit, en el traçat de l’antic camí ral de Rupit a Cantonigròs i l’Esquirol. Està format per dos arcs rebaixats bastits amb pedra disposada a sardinell, amb dos apartadors centrals de planta triangular i els capponts eixamplats respecte la resta de l’estructura. La construcció està bastida en pedra sense treballar de mida mitjana, disposada de forma regular i lligada amb morter. La part superior o tauler està formada pel propi camí ral, sense pavimentar.

PARÉS I GANYET, Quirze (1985). La despoblació rural i les masies del Collsacabra. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 109, 387, 492.