Pont de la Roca
Sant Llorenç Savall

Vall d'Horta

Darrerament el servei del Parc s'ha encarregat de la senyalització i manteniment d'aquest element.
    Estructural
    Laura de Castellet i Ramon

L'antic pont de la Roca (amb aquesta denominació es coneix actualment el pont de la carretera de Sant Llorenç a Castellar) salva el torrent del Sot del Fontanet. Fauns 2 m. d'amplada per uns 1,5 d'arc. És d'obra sobre una base de pedra, i com que travessa el torrent de biaix i no perpendicularment té els maons disposats, curiosament, en forma de ventall.

Abans de l'obertura de les carreteres de la Vall d'Horta en motiu de les obres del Marquet, i de la de Sant Llorenç a Castellar, aquest pont formava part del camí carreter de Sant Llorenç a Terrassa per sota Coma Grossa. L'emplaçament d'un pas, si no l'obra, deu tenir una antigor notable. Actualment s'ha recuperat i té ús peatonal.