Pont de Jutglar
Olost

Sector nord-oest del terme municipal
    Al punt quilomètric 3'650 de la carretera BP-4653.

Generalitat de Catalunya. Dir. General de carreteres. Av. Josep Terradelles 2-6, 08029. Barcelona
    Jordi Compte i Marta Homs

El pont de Jutglar salva el pas de la riera Lluçanès a l'altura de la masia de Jutglars i el Molí Nou. Es tracta d'un pont d'uns 60 metres de pas i 8'5 metres d'alçada. Presenta tres ulls -el central de major amplada- format per pilars de pedra carejada i ben treballada. Les voltes són de formigó i les cantoneres de pedra. El pont es va ampliar amb un metre per banda amb un voladís de formigó per eixamplar la carretera. Les baranes de ferro galvanitzat van substituir a les de pedra.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Olost. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

El pont fou construït a mitjans del segle XX.

MESTRE, Pere (1998). Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Olost. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.