Pont de Capellades
Vallbona d'Anoia

Carretera B-244. Oest del nucli urbà

Generalitat de Catalunya
    Núria Cabañas

Pont de Capellades es troba situat sobre el riu Anoia i fou construït per connectar la carretera B-244 entre Vallbona d'Anoia amb Capellades. El pont, de 80 m de longitud per 8 m d'amplada, està format per cinc arcs recolzats sobre quatre pilastres centrals. Els arcs estan construïts mitjançant sis rosques de maons a sardinell i els pilastres de pedra de filades irregulars.
    Amb l'obertura de l'eix diagonal (C-15) el pont va allargar-se per la seva banda est amb una estructura de formigó.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 17.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

L'antic pont de capellades fou concebut per l'enginyer Miguel Muruve i construït a la dècada de 1870. L'any 1941 el pont fou reconstruït ja que, dins el marc de la guerra civil espanyola, entre els dies 20 i 21 de gener de l'any 1939 va ser volat per les tropes republicanes per tal d'evitar l'avanç de les tropes franquistes. Aquest fet va fer extraordinàriament difícils les comunicacions per la carretera a Martorell en els primers moments de la postguerra.
    L'última reforma és va dur a terme a la dècada de 1990 per adequar el pont per poder accedir a la rotonda que enllaçava a mb la C-15.