Pont de Ca n'Estruc
Esparreguera

Carretera B-113
    A la B-113 a prop de Ca n'Estruc del Cairat.

Diputació de Barcelona.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Pont bastit amb carques de pedra lligats amb morter de calç. Es tracta d'una estructura de dimensions reduïdes, de dos ulls en forma d'arcs rebaixats que estan revestits de maó i separats per una pilastra de 2 metres d'ample i fonamentada al torrent de la Salut. Hi passa per sobre la carretera B-113, marcant una calçada de 3 m.

Aquest pont es devia construir per fer passar la carretera local (actual B-113) que porta a Ca n'Estruc Nou. Anomenat Ca n'Estruc del Cairat per la seva situació sobre el pas del riu Llobregat i per distingir-lo de la casa més antiga però d'igual nom que es troba a prop de la riera Magarola. Ha esta una masia que durant la seva existència ha tingut diferents amos. Així a principis de segle XX fou adquirida pels monjos de Montserrat. Abans de l'any 1982 n'era la mestressa Maria Teresa que vengué aquesta propietat juntament amb Ca n'Estruc vell a tres co-propietaris: Josep Maria Palau, Joseph Ferrer i Joan Fidel.

"Pont de Ca n'Estruc". Inventari de Ponts i Pontons. Diputació de Barcelona. BACHS, E.;RUIZ DE MENDOZA, E. (1983): "Can Estruc Nou ( Can estruc del Cairat)". Baix Llobregat, Esparreguera. Inventari del Patrimoni Arquitectònic.
    PAULO, J. (1989): Guia Topogràfica i toponímica del terme d'Esparreguera, pp.70.
    VALLS, O. (1961): La vila d'Esparreguera i el seu terme.