Polvorí de les mines de Col de Pradell
Vallcebre

Coll de Pradell

Es troba enrunat
    BCIL, aprovat el 06/03/19 pel Consell Comarcal
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Restes d'una caseta de pedra amb l'obertura de l'entrada feta amb maons, i que tenia la coberta de teula àrab. Està datada als anys 30.
    Era l'antic edifici on es guardava la pólvora que s'utilitzava a la mina.
    L'estat de conservació és deficient ja que la teulada està totalment ensorrada, així com la llinda de la porta, tot i que els murs es conserven bé. Recomanacions de conservació: consolidar les parets i la llinda de l'entrada, netejar l'interior.

L'explotació de carbó (lignit) a Coll de Pradell es va iniciar als principis dels anys 1930 amb la perforació de la mina Enriqueta. A Coll de Pradell hi havia tremuges, un taller, barraques i oficines. Es va construïr el polvorí a certa distància d'aquestes infraestructures. Hi havia una caseta de metxes a 35-40 metres del polvorí.

ORIOLA, Josep i SOLER, Ramon (1997). Relleu fotogràfic de les mines del Berguedà. Berimprès SL.
    Cortés Elía, María del Agua (2017) Expedient per a la declaració de les antigues instal·lacions mineres de Coll de Pradell com a Bé Cultural d'Interès Local BCIL. Diputació de Barcelona.