La caseta de metxes de les mines de Coll de Pradell
Vallcebre

Es troba enrunada
    BCIL, aprovat el 06/03/19 pel Consell Comarcal
    OPC - María del Agua Cortés Elía

D'aquesta antiga caseta queda algun fragment de paret de maons, molta runa, fustes i formigó.
    La Caseta de les metxes estava apartada del polvorí per motius de seguretat, i l'accés als dos edificis estava molt controlat i limitat.

L'explotació del carbó a Coll de Pradell es va iniciar al principi dels anys 1930 amb la perforació de la mina Enriqueta. La pòlvora es va guardar al polvorí a uns 35-40 metres al oest de la caseta de metxes. La metxa lenta és un cordó que conté pólvora per on es transmet el foc fins al detonador.

ORIOLA, Josep i SOLER, Ramon (1997). Relleu fotogràfic de les mines del Berguedà. Berimprès SL.
    Cortés Elía, María del Agua (2017) Expedient per a la declaració de les antigues instal·lacions mineres de Coll de Pradell com a Bé Cultural d'Interès Local BCIL. Diputació de Barcelona.