Platillo de carn a l'Olesana
Olesa de Montserrat
Ubicació
Baix Llobregat
105
Coordenades:
41.54406
1.89124
407522
4599749
Classificació
Número de fitxa
08147 - 103
Patrimoni immaterial
Tipologia
Tècnica artesanal
Contemporani
Segle
XIX-XX
Estat de conservació
Dolent
Tradició perduda.
Protecció
Inexistent
Accés
Sense accés
Sense ús
Titularitat
Pública
Descripció
Plat típic de la vila d'Olesa que és esmentat pel gran recopilador de la cuina catalana Ignasi Domènech. El platillo de carn a l'olesana és fet amb costelles de xai i una salsa especial en la que hi ha xocolata, canyella i altres aromes clàssics, com ara el llorer, la menta i l'orenga.
Bibliografia
VENDRANES, Gusman; RULLIER, Chantale (1996). Oli d'Olesa, la passió d'un poble. Col·lecció Vila d'Olesa, 5. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, p. 188