Platillo de carn a l'Olesana Olesa de Montserrat

    Baix Llobregat
    105

    Coordenades:

    41.54406
    1.89124
    407522
    4599749
    08147-103
    Patrimoni immaterial
    Tècnica artesanal
    Contemporani
    XIX-XX
    Dolent
    Tradició perduda.
    Inexistent
    Sense accés
    Sense ús
    Pública
    Jordi Piñero Subirana

    Plat típic de la vila d'Olesa que és esmentat pel gran recopilador de la cuina catalana Ignasi Domènech. El platillo de carn a l'olesana és fet amb costelles de xai i una salsa especial en la que hi ha xocolata, canyella i altres aromes clàssics, com ara el llorer, la menta i l'orenga.

    VENDRANES, Gusman; RULLIER, Chantale (1996). Oli d'Olesa, la passió d'un poble. Col·lecció Vila d'Olesa, 5. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, p. 188