Plana d'en Felip
Mediona

Possiblement afectat per l'activitat agrícola.
    Fitxa PAP012 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    3973 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment conegut ja des d’inicis dels anys ’80, però que posteriorment, la remoció del terreny per tornar a plantar-hi vinya va fer aflorar una bona quantitat de restes ceràmiques. Totes són de cronologia ibèrica i en destaquen tant fragments de ceràmica comuna a torn com de ceràmica a mà. Es van recuperar, a banda de fragments informes, vores de plat, d’àmfora, kalathos i altres contenidors, així com un fragment de campaniana i un molí de pedra volcànica. També destaca la localització de lloses de pedra calcaria treballada, amb forma arrodonida que podrien haver estat tapadores d’una sitja.

Aquest jaciment està situat per sobre del proper Vinya del Pelador, també de cronologia ibèrica i es possible que ambdós estiguin relacionats. Podria donar-se el cas que la ceràmica recuperada al pla, fos fruit de l’efecte vessant, i que només es tracti d’un únic jaciment. Tanmateix la manca d’una recerca exhaustiva, fa que provisionalment s’identifiquin com dos jaciments independents.

Jaciment localitzat per Josep Gallart i Romeu, que va prospectar el territori als anys ’80 localitzant diferents restes ceràmiques a la zona.