Vinya del Pelador
Mediona

Alt Penedès
    A l’oest del nucli urbà a tocar de la BV-2137, entorn el Km 0.5 abans de travessar la Rasa de Cal Marqués.
    En uns camps de Conreu a l’oest de la carretera BV-2137 i del tros Camps de Cal Marqués.
    447

41.47727
    1.60582
    383596
    4592679
    08122 - 610
    III-I aC
    Possiblement afectat per l'activitat agrícola
    Fitxa PAP06 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    08121A047000200000WU
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Actual camp de cereal en el que durant les prospeccions dels anys ’80 es van localitzar restes de cultura material. Principalment es tracta de restes de ceràmica ibèrica comuna, amb algunes nanses i vores, també ceràmica ibèrica decorada amb cordons incisos o un fragment de molí de pedra calcaria.

Tot i que molt malmesos sembla que també es van recuperar alguns fragments de sigil·lada, ceràmica medieval i sílex.

Aquest jaciment es podria relacionar amb el de la Plana d’en Felip, molt proper i amb una cronologia similar.

Com en altres casos, la manca d’intervenció arqueològica de moment no permet concretar si es tracta d’un únic jaciment o bé son dos llocs d’ocupació diferenciats.

Aquest tros antigament es coneixia com Vinya d’en Tano.

Jaciment localitzat per Josep Gallart i Romeu, que va prospectar el territori als anys ’80 localitzant diferents restes ceràmiques a la zona.