Plaça Muntanyà
Caldes d'Estrac

  Maresme
  Plaça Muntanyà, s/n (08393 Caldes d'Estrac)
  Emplaçament
  Pujant per La Riera, a mà esquerra.

  Coordenades:

  41.57126
  2.52709
  460573
  4602283
  Número de fitxa
  08032 - 71
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Obra civil
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1993
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Caldes d'Estrac. Plaça de la Vila, s/n (08393 Caldes d'Estrac)
  Autoria de la fitxa
  Octavi Mallorquí Vicens

  Esplanada rectangular de grans dimensions. Situada entre Can Cabanyes i el Safareig municipal per un costat, i la muntanya i La Riera per l'altre. S'ha fet un esforç per superar la irregularitat del terreny. La pista està ben asfaltada i ben il·luminada, amb una sèrie de fanals posats en bateria al llarg de la plaça. El terra de l'esplanada indica les activitats esportives que es porten a terme habitualment; hi conviuen senyals de diferents esports. Limitant l'esplanada trobem als laterals de muntanya unes edificacions baixes de coberta de teulada inclinada, usades com a vestuaris i magatzem. Al lateral de La Riera hi ha uns bancs de fusta per poder observar els actes que es fan a la plaça, així com un espai arbrat i uns decoratius parterres amb flors de colors. Davant dels banys trobem una pista més petita, protegida de la pista principal per una xarxa de grans dimensions. A l'altra banda un mur separa la plaça de la finca de Can Cabanyes.

  Espai polivalent. Punt de trobada de les festes i activitats més destacades de la vila, com per exemple el mercat dels divendres, les trobades geganteres, activitats esportives, l'enterrament de la sardina durant el Carnaval, etc. El trasllat del mercat dels divendres a aquest emplaçament, d'accés fàcil, ha permès augmentar el número de parades i diversificar l'oferta.

  El terreny que en l'actualitat forma la plaça, era propietat de l'Adolfo Muntanyà, indià que s'establí a Caldes d'Estrac. És per aquesta raó que la plaça porta el seu nom. Va ser inaugurada el 1993 com a espai polivalent. L'any 1996, el mercat dels divendres es traslladà de la Riera a la Plaça Muntanyà.

  AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac. BATLLE, A. (1985). Caldes d'Estrac o Caldetas: un vell plet. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac. GRAU MOLIST, L. (2004). L'estiueig a Caldes d'Estrac. Una aproximació. Caldae Aquae Núm. 2. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac. MORESO, M. AZUAGA, J. M. (1999). A pas de gegants. Història dels gegants a Caldes d'Estrac. El Clavell. Premià de Mar.