Placa de la Germandat de Sant Josep
Dosrius

Plaça de la Germandat de Sant Josep - Canyamars
    A l'extrem de ponent del casc antic, damunt del safareig i la font de ca n'Homs

Ajuntament de Dosrius
    Adriana Geladó Prat

Placa commemorativa instal·lada al mur que delimita la plaça per la banda de ponent. Es tracta d'una placa de marbre negre gravada amb lletres daurades, en memòria dels fundadors de la Germandat de Sant Josep en el primer aniversari de la seva fundació. Porta la data del 6 de maig de 1979.

La Germandat de Sant Josep de Canyamars fou fundada l'any 1879 per part dels veïns i veïnes de Canyamars. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre, en la quals unes persones s'uneixen voluntàriament per a tenir accés a uns determinats serveis o ajudes.

AMICS DE CANYAMARS (2007). Aplec de Muntanya de Canyamars. 50 anys d'història. Argentona: Ajuntament de Dosrius, p. 31. DOMINICH I LORENZO, Meritxell (2017). "Germandat de Sant Josep de Canyamars". Duos Rios, núm. 3, p. 109-117. SUGRAÑES, Pere (1988). "La Germandat de Canyamars". El Comú, núm. 2, p. 35.