Placa del carrer de Lluís Moret
Dosrius

Carrer de Lluís Moret - Dosrius
    Al mig del casc antic, a les escales que comuniquen els carrers de Lluís Moret i Sant Isidre

Ajuntament de Dosrius
    Adriana Geladó Prat

Placa aïllada de ceràmica encastada al parament d'un edifici situat davant de la plaça del Comú. Presenta un perfil rectangular, amb les cantonades deprimides, i la següent llegenda: ".PROVINCIA DE BARCELONA. PARTIDO JUDICIAL DE MATARO. PUEBLO DE DOSRRIUS.".

És probable que aquesta placa fos instal·lada durant la segona meitat del segle XIX. L'any 1860, l'Administració estatal va aprovar un reglament per regular els carrers de les poblacions i qui eren els seus habitants. Es tracta de les "Reglas para efectuar la rotulación de calles y numeración de casas, aprobadas por Real Orden de 24 de febrero de 1860". En l'article 15 d'aquest reglament es menciona: "En las puertas, portillos, avenidas ó calles que dan entrada á las poblaciones se colocarán lápidas á la izquierda del que entra, en la que se escribirá el nombre de ellas, designando si es capital de provincia el nombre de la misma; si es cabeza de partido el nombre de la provincia, y si es población menor, el nombre del partido y de la provincia" (Ramis, 2017: 4). Cal mencionar que, antigament, aquesta zona del casc antic era l'entrada principal venint de Canyamars.

RAMIS NIETO, Josep. "El poble de Dosrius abans de la dècada de les estadístiques". A Dosrius. Una visita al passat. 4-11 de juny de 2017. Bloc. Accés el 27 de setembre de 2017.