Placa a Mossèn Joan Rius
Mediona

Carrer Florenci Gustems nº 12
    A la façana del Casal de Mediona.

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Placa rectangular de marbre situada a la façana del Casal de Mediona, sobre una de les portes d’accés. En ella s’hi pot llegir: A Mossèn Joan Rius, fundador d’aquest Casal. Mediona, 15 d’agost de 1957.

Nascut a les Borges Blanques el 8 d’octubre de 1912. Durant la seva vida ministerial serví com a rector a les parròquies de Mediona, Olesa de Montserrat i des de 1968 fins la seva jubilació a Santa Maria de Sants. L’any 2012 va celebrar cent anys, i el departament de Benestar Social i Família li va atorgar la medalla centenària.

Dedicà part de la seva tasca als joves, vetllant perquè disposessin d’espais per a ells com casals, grups d’esplai o d’escoltes.

Va arribar a Mediona el 1948 en substitució de Mossèn Pau Giralt i va ser el fundador del Casal del municipi.