Pintura mural de Santa Cecília
Marganell

Santa Cecília de Montserrat

Abadia de Montserrat 08199 Montserrat
    M.Lloret - KuanUm

A la paret de la part esquerra de l'absis de Santa Cecília, junt a una fornícula, hi ha dibuixada una figura d'un bust. Mesura 30 x 15 com. Podria tractar-se d'un bisbe, ja que porta el capell triangular característic, que té unes creus desdibuixades inscrites en cercles dibuixats de color vermell. El contorn de la figura es troba pintat amb línies negres i vermelles. Es tracta d'un dibuix molt esquemàtic i lineal, sense profunditat. Pel seu tractament tècnic, el més probable és que es tractés d'un "grafit", i no tant d'una composició pictòrica.

El perímetre interior de l'absis central de Santa Cecília es troba decorat amb pintura, que es creu que fou incorporada durant la restauració de 1928, feta per Josep Puig i Cadafalch. La que sí que es creu que és original, del romànic tardà, és la figura del bust.

AAVV (1984). Catalunya Romànica. Vol XI. Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona