Pi Estrellat
Rellinars

Carena de la Coma d’Aumà

Espècimen botànic
    Arbre singular carener
    Marc Malgosa Montserrat, Marc Sàmper Gispert i Joan Soler Gironès

Pi Blanc (Pinus halepensis) situat al bell mig de la carena de la Coma d’Aumà, a uns tres-cents metres si baixem des del camí Ral.

La singularitat d’aquest arbre rau en la forma que han pres les seves branques principals, branques ajaçades al terra clarament modelades pel vent. És un arbre amb unes branques fermes i vigoroses en forma d’estrella.

Un tret curiós és que l’arbre està situat al bell mig del corriol d’aquesta carena, per on passen alguns itineraris excursionistes, per la qual cosa els usuaris han de passar literalment per dins del brancatge de l’arbre.

Aquesta carena de la coma d’Aumà limita el terme municipal de Rellinars amb Vacarisses, i també delimita la propietat de la finca rústica. Neix al camí Ral a la cota 730mt i va baixant direcció Sud-oest per damunt la carena, fins que baixa de cop direcció sud a trobar el torrent del Lladre.

L’accés al Pi Estrellat és difícil perquè es troba allunyat, força endinsat dins del Parc Natural. Forma part de la finca de Les Boades, de més de 350ha de superfície.