Pergamí donació de relíquies de Santa Maria de Pegueroles
Montmajor

Arxiu Diocesà de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Arxiu Diocesà de Solsona

XI
    Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Cortés Elía, Mª del Agua

Pergamí de 11,5 x 4,2 cm que es va trobar dins la lipsanoteca trobada a La Torreta. És un document que explica la procedència i certifica les relíquies que es troben dins la lipsanoteca. En ell s'especifica que Arnau Mir de Tost i la seva muller Arsenda fan donació a l'església de Santa Maria de Pegueroles (Sancta Maria cuius baselica est fundata in Pegaroles) d'unes relíquies que el mateix Arnau havia portat del Sant Sepulcre del Senyor: terra, cera d'un ciri i timiana, perfum oloròs que s'emprà per a cremar dins el sepulcre.

Probablement l'església de Santa Maria de la Torreta fou nomenada abans Santa Maria de Pegueroles.

CALDERER, J. (1995). "Troballa a l'església de Santa Maria de La Torreta, d'una lipsanoteca i dos pergamins". A Urgellia nº XII, 1994-1995.