Pastera de la Puput
Folgueroles

Camí del Pou
    Emplaçament
    A l’extrem de llevant de la urbanització de la Roca, a la banda de llevant del Passavant i damunt de can Clotet

41.9417
    2.32758
    444261
    4643522
    08083 - 244
    Adriana Geladó Prat

Situada a la banda de llevant de la urbanització, als peus del turó del Pedró, a la baga de la Pastera de la Puput. Es tracta d’una zona boscosa delimitada amb una tanca reixada, on s’observen grans blocs de pedra. De fet, la pastera està situada a la banda de migdia del recinte, que ocupa l’espai de l’antiga pedrera de les Moles. Es tracta d’una roca irregular de grans dimensions, que presenta un forat circular en el seu extrem més baix i té una funcionalitat desconeguda. No es descarta que pogués estar relacionada amb l’activitat que es desenvolupava a la pedrera.

No s’ha pogut localitzar cap documentació que faci referència a aquest element. Tot i això, existeix una narració relacionada amb la Pastera de la Puput, que fa referència a una gran serp que habitava per la mateixa zona. Aquesta narració es coneix amb el nom de “El serpent de la Pastera de la Puput”.