Parc dels rentadors
Mediona

XX-XXI
    La zona s'ha arrenjat els darrers anys.
    Ajuntament de Mediona
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Zona lúdica a tocar de la riera on s'han habilitat i recuperat diferents elements i espais. Entre ells destaquen els antics rentadors, la font o també el monument dels donants de sang inaugurat el 2017.

La zona, força frondosa és també un espai de picnic i descans, de fet hi ha alguna taula i bancs. Forma part dels itineraris del camí del riu, on es gaudeix de diferents espais fluvials i de la diversitat ambiental de la zona..

Els rentadors es van construir l’any 1927. El 1943 es van dividir els safareigs en dues parts: la més gran per rentar i la petita per esbaldir. També hi havia un safareig més petit que servia per rentar la roba dels malalts i dels morts.

Els anys 60 del segle XX van aparèixer les primeres rentadores, però sempre s’esbaldia la roba als safareigs. El 1972: es van fer les clavegueres i el 1973 va arribar l’aigua a totes les cases del poble.

Per iniciativa popular van tornar als rentadors un aspecte endreçat i net i es van adequar els espais del voltant i els camins que hi porten