Font dels Capellans
Mediona

A llevant del nucli urbà, a Can Verdaguer
    Al nord de al font de Can Verdaguer, a tocar del Torrent de Can Verdaguer

Es va recuperar el 1989.
    Inexistent
    Les fonts no estan catalogades en el Catàleg de béns a protegir del POUM però si hi ha un llistat on s'esmenten per valorar la seva inclusió en el futur Pla Especial de Protecció del Patrimoni. Correspon a la fitxa FO116.
    Està a tocar de la font del Verdaguer.
    08121A043000280000WL
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Surgència natural que surt directament de la roca, on s’hi ha col·locat un tub que fa de brollador. Just per sobre hi ha un rètol on es pot llegir el nom de la font i que es va recuperar l’any 1989. Posteriorment s’hi ha fet altres tasques de neteja i adequació dels camins i l’entorn.

De fet s’hi accedeix per tres punts, un que surt de l’aparcament prop de la Torre del Castell de Mediona, un altre d’un pou elèctric vora la carretera que porta a Can Veraguer i el tercer camí és uns metres més endavant.

Durant la visita quasi no rajava aigua.

L’existencia d’aquesta Font està documentada des dels segle XVII. El mossèn de Palme en el seu llibre, Mediona. Apuntes para una Historia, cita un text de 1687 on es parla de la Font i de les limitacions d’ús i rec.

De Palma de Mallorca, Mossèn Andrés (1946) Mediona. Apuntes para una història. Imprès J. Casamajó. Barcelona.